У суботу 04. јула 2020.год. у простору Удружења „Руке“ у Панчеву, (ул. Ослобођења, бр. 21), у оквиру пројекта „Оснаживање жена на тржишту рада и развоја малих бизниса“ организује се бесплатна једнодневна Радионица веза за све заинтересоване жене из Панчева и околине.

Током обуке полазнице ће имати прилику да се упознају са једном од најпопуларнијих техника за декорацију текстила и њеним врстама (брзи вез, бод за попуњавање, штедљив бод, бод са обаметом, папрат бод, франсцуски бод итд), а сви материјали за радионицу су обезбеђени.

Број полазница је ограничен, а предност ће имати незапослене жене, као и оне којима би оваква врста обуке била драгоцена за развој и унапређење постојећег посла или пословне идеје.

Све кандидаткиње које желе да похађају радионицу, могу се пријавити до четвртка 02.јула 2020.године слањем следећих података на е мејл адресу: onasnazivanje@fondb92.org
– име и презиме
– контакт телефон
– радни статус (запослена/незапослена/самозапослена)
– и, одговор на путање зашто желе да учествују у радионици.

Женама које долазе из места ван Панчева биће рефундирани трошкови превоза.

Удружење „Руке“ окупља бивше и тренутне кориснице Прихватилишта за жене и децу жртве породичног насиља – Сигурна кућа Панчево, као и жене из других социјалних категорија са мисијом економског оснаживања жена и борбом за смањење насиља према женама. У радионици Удружења изражују се уникатни производи од текстила од чије продаје жене које учествују у производњу имају директан приход.

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, организатори радионице придржаваће се свих мера и препорука у циљу спречавања ширења болести корона, а свим учесницама биће обезбеђене маске и алкохол за дезинфекцију.

За све додатне информација обратите се на onasnazivanje@fondb92.org или позивом на број: 060 40 50 487.

Пројекат спроводи Фонд Б 92, а подржан је од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women) у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“ који финансира Европска унија.